Shadow

«Μαύρο» στις σελίδες των καλλιτεχνών στα social media

Οι καλλιτέχνες ρίχνουν μαύρο στις σελίδες τους στο Facebook, εκφράζοντας με αυτό το συμβολικό τρόπο την διαμαρτυρία τους για τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού μετά την 4η Μαΐου, τα οποία τους αφήνουν μετέωρους.

με σκληρά λόγια καταγγέλλουν τη στάση της κυβέρνησης η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινώσει κανένα μέτρο στήριξης για τους καλλιτέχνες και όσους εργάζονται στον τομέα του πολιτισμού οι οποίοι θα συνεχίσουν να παραμένουν άνεργοι για μήνες.

Ο Φοίβος Δεληβοριάς με μια δημοσίευσή του, συνοδευόμενη με μία μαύρη εικόνα, αναφέρει μεταξύ άλλων

«Το σοκαριστικό όμως είναι ότι αυτή η ξαφνική καταστροφή δεν συνοδεύεται από κανένα -αλλά κανένα!- μέτρο στήριξής μας από την κυβέρνηση.Προτείναμε άπειρα τέτοια μέτρα στο ΥΠΠΟ εγκαίρως τόσο για μας όσο και για τους Οργανισμούς μας.Η μπάλα πετιέται στη νομική εξέδρα.Και έτσι -με πρώτους τους πιο αδύναμους κρίκους οδηγούμαστε στην απόλυτη φτώχεια και δυστυχία, χωρίς καμιά υπερβολή.

Είναι σαφές νομίζω πως η διάθεσή μας να προσφέρουμε σε όσους υποφέρουν, φάνηκε τις μέρες του lockdown (η κυβέρνηση το εκμεταλλεύτηκε ήδη αρκετές φορές αυτό). Αυτή τη στιγμή -σε απάντηση- οδηγεί όλους τους ανθρώπους μας και τις οικογένειές τους στον αφανισμό. »

« Από δω λοιπόν, σιωπή.Από κάτω τρόμος και θυμός.Και συζητήσεις για συλλογικές πράξεις, με όλους τους συναδέλφους μου.Ελπίζω όχι πράξεις απελπισίας »

«Μαύρο, λοιπόν, μέχρι την ημέρα που οι εργαζόμενοι της τέχνης θα αντιμετωπιστούν ως άνθρωποι. Με ανάγκες και δικαιώματα», γραφει στην ανάρτησή της η Νατάσσα Μποφίλιου.

«Και τελικά η ζωή συνεχίζεται χωρίς εμάς….. Κι αφου δυο πραγματα αγαπησα το θεατρο και τα ταξιδια … νοιωθω ν απαγορευομαι ως ειδος. Απειλω τη δημοσια υγεια », πόσταρε η Ελένη Ράντου

«Δε νοείται επόμενη μέρα για τον τόπο χωρίς τέχνη, χωρίς πολιτισμό», γράφει μεταξύ άλλων η Ελευθερία Αρβανιτάκη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

News in English