Shadow

Κώστας Μπακογιάννης

Κάτι η κρίση του που με αυτήν έγινε επιτακτική ανάγκη η εύρεση λύσεων σε θέματα καθημερινότητας,κάτι που ο νέος Δήμαρχος της Αθήνας το έχει πάρει ζεστά,έφερε καλά αποτελέσματα.
Θα ήταν άδικο να μη του δώσουμε τα εύσημα έστω και για πράγματα που θεωρούνται αυτονόητα αλλά ως τώρα οι προκάτοχοι του δεν αγγίξαν
Μετά απο μια εξαιρετική επιτυχημένη πορεία στο δήμο Καρπενησίου και κατόπιν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ο Κώστας Μπακογιάννης με συντριπτική πλειοψηφεία εξελέγη ως ο νέος Δήμαρχος Αθηναίων
Επεισε η εικόνα του. Επεισε ο λόγος του. Επεισε η καμπάνια του
Το θετικό στην ιστορία είναι πως ο νέος Δήμαρχος δεν έμεινε σε προεκλογικές δεσμεύσεις.
Σήκωσε τα μανίκια και έπιασε δουλειά.
Ο τομέας καθαριότητας της πόλης αποτελεί μεγάλο στοίχημα για τον Κώστα Μπακογιάννη που κάνει φιλότιμες προσπάθειες να κερδίσει.
Φτάσαμε στο 2020 και επιτέλους ένας δήμαρχος σκέφτηκε να απλοποήσει κάποια πράγματα που ως σήμερα μόνο ταλαιπωρία και αναμονές σε ουρές μας φορτώναν.Εστω και κατόπιν επιτακτικής ανάγκης λογω της πανδημίας.

Δυνατότητα να εκδίδουν ηλεκτρονικά, απλά και γρήγορα απ΄ όποιο σημείο βρίσκονται, χωρίς να επισκέπτονται τους δήμους τους, τα δέκα πιο δημοφιλή πιστοποιητικά, έχουν οι πολίτες μέσω της δωρεάν παραχώρησης της ψηφιακής πλατφόρμας του Δήμου Αθηναίων σε κάθε έναν από τους δήμους της χώρας για όσο διάστημα διαρκεί η υγειονομική κρίση, με απόφαση του δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δίνει τις δικές της εξετάσεις αυτήν την δύσκολη περίοδο. Αποτελεί το στήριγμα και την ασπίδα όλων των πολιτών και δίνει τη μάχη της ανθρωπιάς και της προστασίας. Οι μέρες αυτής της μάχης, είναι και μία ευκαιρία για να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας, να εκσυγχρονίσουμε τις υπηρεσίες μας και να αξιοποιήσουμε τις συνθήκες. Είναι μία ευκαιρία να προετοιμαστούμε για την επόμενη δύσκολη μέρα. Όλοι μαζί, πιο δυνατοί» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Κώστας Μπακογιάννης.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων, οι υπηρεσίες αυτές διατίθενται τους τελευταίους δύο μήνες και έχουν διευκολύνει χιλιάδες πολίτες να πάρουν πιστοποιητικά, βεβαιώσεις και να διεκπεραιώσουν άλλες συναλλαγές αποφεύγοντας την αυτοπρόσωπη παρουσία στις υπηρεσίες σε μια περίοδο μάλιστα που υπάρχουν αυστηροί περιορισμοί στην κυκλοφορία για λόγους δημόσιας υγείας.
Έτσι, κάθε δήμος θα μπορεί πλέον να αποκτήσει δωρεάν για όσο διάστημα διαρκεί η κρίση μια παραμετροποιημένη έκδοση της ψηφιακής πλατφόρμας του Δήμου Αθηναίων ώστε να εξυπηρετεί ηλεκτρονικά τα αιτήματα των δημοτών του για τα εξής πιστοποιητικά:

 • Βεβαίωση Μόνιμης Κατοικίας
 • Πιστοποιητικό Γέννησης
 • Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης
 • Πιστοποιητικό Εγγυτέρων Συγγενών
 • Πιστοποιητικό Εντοπιότητας
 • Πιστοποιητικό Ιθαγένειας
 • Αντίγραφο Ληξιαρχικής Πράξης Γέννησης
 • Αντίγραφο Ληξιαρχικής Πράξης Γάμου
 • Αντίγραφο Ληξιαρχικής Πράξης θανάτου
 • Αντίγραφο Ληξιαρχικής Πράξης Συμφώνου Συμβίωσης

καθώς και την

 • Ηλεκτρονική υπηρεσία υποβολής αιτήσεων απαλλαγής δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού για τους επαγγελματίες που πλήττονται.

Δημιουργία Πολυδύναμου Κέντρου Αστέγων : Αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης των συνανθρώπων μας τώρα αλλά και μετά την κρίση

Το Πολυδύναμο Κέντρο Άστεγων του Δήμου Αθηναίων είναι από σήμερα πραγματικότητα. Μία από τις μεγαλύτερες σύγχρονες δομές, με εξειδικευμένο προσωπικό που μπορεί να φιλοξενήσει ως και 400 αστέγους ήρθε για να μείνει. Δεν είναι απάντηση μόνο στην κρίση, είναι λύση για το σήμερα και το αύριο της πόλης.

Η πλήρως ανακαινισμένη νέα δομή, στη συμβολή των οδών Αχαρνών και Λιοσίων, δέχεται ήδη τους πρώτους της φιλοξενούμενους που μέχρι χθες ζούσαν στον δρόμο. Ήδη, χάρη στις συστηματικές και άοκνες προσπάθειες των ομάδων του streetwork, έχουν καταγραφεί περισσότεροι από 100 συνάνθρωποι μας έτοιμοι να ενταχθούν στη νέα δομή. Τη σημαντική αυτή προσπάθεια συνδράμουν με την εμπειρία και τις γνώσεις των ανθρώπων τους οργανώσεις που δραστηριοποιούνται εδώ και πολλά χρόνια στην προστασία των αστέγων, όπως o Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, η Αποστολή, η Praksis, οι Γιατροί του Κόσμου, η Equal Society κ.ά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

News in English