Μαζική αποστολή μηνύματος απο το 112 για τον κορονοϊό

Η μαζική αποστολή μηνυμάτων απόψε στις 21:45 απο την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας που ήρθε στα κινητά μας με έναν μάλλον περίεργο τρόπο σχετίζονταν με τον κορονοϊό.

To μήνυμα Εκπομπής Κυψέλης (Cell Broadcast – CB) είναι μια μέθοδος με την οποία τα μηνύματα κειμένου αποστέλλονται ταυτόχρονα σε πολλούς αριθμούς τηλεφώνου μέσα σε μια καθορισμένη περιοχή.

Για τα άτομα που λαμβάνουν κείμενα εκπομπής κυψέλης, είναι σχεδόν πανομοιότυπο με ένα εμφανιζόμενο μήνυμα SMS. Η μεγάλη διαφορά έγκειται στην εφαρμογή της, η οποία από τεχνική άποψη είναι πολύ πιο πρακτική.

Ενα μόνο μήνυμα μέσω εκπομπής  κυψέλης , μπορεί να φθάσει σε εκατομμύρια συσκευές μέσα σε μια δεδομένη περιοχή σε μια στιγμή, με την προϋπόθεση ότι όλοι αυτοί οι αριθμοί είναι συνδεδεμένοι στο ίδιο δίκτυο στη θέση προορισμού. Η μετάδοση κυψέλης είναι η τελική υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων με βάση την τοποθεσία.

Όσοι έχουν έξυπνο κινητό (smartphone) θα λαμβάνουν γραπτό προειδοποιητικό μήνυμα (μήνυμα Εκπομπής Κυψέλης (Cell Broadcast – CB), που θα εμφανίζεται στην οθόνη του κινητού τηλεφώνου και θα συνοδεύεται από χαρακτηριστικό ήχο συναγερμού (διαφορετικού από κάθε άλλο ήχο ειδοποίησης της συσκευής).

Τι έλεγε το μήνυμα απο το 112

«Οδηγίες για κοροναϊό, ευπαθείς ομάδες: Μείνετε σπίτι όσο γίνεται περισσότερο.

Γενικός πληθυσμός: Μείνετε σπίτι με το παραμικρό σύμπτωμα ίωσης.

«Αν έχετε συμπτώματα, μιλήστε με γιατρό πριν πάτε νοσοκομείο.

Τηρείτε κανόνες υγιεινής. Μην βάζετε εσάς και τους άλλους σε κίνδυνο».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο