Ομοφοβικό παραλήρημα σε καρναβάλι στην Κροατία

Ομοφοβικό παραλήρημα στην πόλη Ίμοτσκι της Κροατίας κατά την διάρκεια αποκριάτικης εκδήλωσης την Κυριακή 23/02

Οι διοργανωτές που κατά δήλωση τους είπαν πως “Είμαστε μια συντηρητική κοινωνία και ακολουθούμε την παράδοση. Δώστε ένα παιδί σε μια μητέρα, όπως λέγεται. Αυτό πιστεύουμε ότι είναι το σωστό.” και περιέφεραν το ομοίωμα ενός γκέι ζευγαριού που κρατάει ένα παιδί ως καρναβαλικό άρμα

Στη συνέχεια έκαψαν το ομοίωμα ξεσπώντας σε χειροκροτήματα και φωνές

Στο πρόσωπο της κούκλας που αναπαραστούσε το παιδί υπήρχε η φωτογραφία του βουλευτή του Αριστερού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Nenad Stazić, ο οποίος είχε δηλώσει ότι ο νόμος πρέπει να επιτρέπει και να ενθαρρύνει τα ομόφυλα ζευγάρια να αποκτούν οικογένεια και παιδιά.

Ο πρόεδρος της ΚροατίαςZoran Milanović, δήλωσε με σχετική ανάρτηση στο Facebook:

Ο πρόεδρος της Κροατίας, Zoran Milanović
Ο πρόεδρος της Κροατίας, Zoran Milanović

“Το συμβολικό κάψιμο του ζευγαριού ομοφυλοφίλων μ’ ένα παιδί στην πόλη Ίμοτσκι είναι απάνθρωπο, δυσάρεστο και εντελώς απαράδεκτο υπό την κάλυψη των καρναβαλικών εορτασμών. Το μίσος για τους άλλους, η μισαλλοδοξία και η απανθρωπιά δεν είναι, και ποτέ δε θα είναι, κροατική παράδοση. Θα παρακολουθώ την ανταπόκριση των δημόσιων θεσμών μας, ειδικά από τη στιγμή που την καύση παρακολούθησαν πολλά παιδιά, που είδαν τη διάδοση του μίσους και την υποκίνηση σε βία» 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο