Δίκη Καρκά: “Είμαι 443 ημέρες φυλακή. Αυτό για το οποίο κατηγορούμαι δεν είμαι εγώ”

Συνεχίστηκε σήμερα η δίκη του ηθοποιού Γιώργου Καρκά, ο οποίος κατηγορείται για τον βιασμό οδηγού ταξί, τον Νοέμβριο του 2018. Πριν ξεκινήσει η ακροαματική διαδικασία, ο κατηγορούμενος προχώρησε σε μια αιφνιδιαστική κίνηση.

Ο ηθοποιός κατέθεσε μήνυση προφορικά και στη συνέχεια και γραπτά στην Εισαγγελία, εις βάρος της ψυχολόγου, την οποία έχει ορίσει ως τεχνική σύμβουλο ο οδηγός ταξί, για ψευδή κατάθεση, ψευδορκία και συκοφαντική δυσφήμιση.  Η μάρτυρας είχε εξεταστεί στην προηγούμενη συνεδρίαση και είχε αναφερθεί στα όσα η ίδια συμπέρανε μετά την εξέταση του οδηγού ταξί αλλά είχε σκιαγραφήσει και το προφίλ του ηθοποιού, κάνοντας λόγο για σαδομαζοχιστικές συμπεριφορές και για προμελετημένη διαδικασία.

Από το πρωί οι εργασίες του Δικαστηρίου ξεκίνησαν με τις καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας. Ένταση επικράτησε, όταν έλαβε τον λόγο ο Βασίλης Ταουξής, δικηγόρος του Καρκά και συνήγορος υπεράσπισης στην υπόθεση, κατά τη διάρκεια υποβολής ερωτήσεων στον ψυχίατρο του οδηγού ταξί, Ορέστη Γιωτάκο.

Ακολούθησε η ανάγνωση εγγράφων της δικογραφίας μεταξύ αυτών η ιατροδικαστική έκθεση, αλλά και πραγματογνωμοσύνες, που αφορούν τα ευρήματα, κατά τα οποία, δεν ανιχνεύθηκε γενετικό υλικό του παθόντα.

Ως μάρτυρας κατέθεσε στην ακροαματική διαδικασία ο Γρηγόρης Βαλιανάτος.

“Γνώρισα τον κατηγορούμενο στο Facebook πριν από ένα χρόνο. Η προσφορά σεξ είναι απλή στις μέρες μας. Το να χρειαστεί κάποιος να βιάσει όταν έχει να πάει σε σεξουαλικό πάρτι, είναι αχρείαστο. Τα ποπερς να ξέρετε ότι είναι απλώς χαλαρωτικά και πωλούνται νόμιμα ως αποσμητικό χώρου”, είπε στην έδρα ο Γρηγόρης Βαλιανάτος που κατέθεσε ως μάρτυρας στη δίκη.

Στο πλευρό του ηθοποιού βρέθηκαν η Μάνια Παπαδημητρίου και ο Σπύρος Μπιμπίλας, οι οποίοι κατέθεσαν όσα γνωρίζουν για τον χαρακτήρα του Γιώργου Καρκά, τον οποίο περιέγραψαν ως αξιόλογο παιδί. “Δεν θα έκανε ποτέ κάτι τέτοιο. Είναι σαν αδελφός μου. Δεν το έχει κάνει”, είπε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Ακολούθησε η κατάθεση του γενετιστή Γιώργου Φιτσιαλου, ο οποίος ανάφερε ότι στο ταξί δεν βρέθηκε ίχνος σπέρματος ή αίματος, που “δεν δείχνουν εικόνα σεξουαλικής πράξης”. Από την εξέταση που έγινε στο σώμα του οδηγού ταξί, ο γενετιστής εξήγησε ότι δεν βρέθηκε πάνω του DNA του κατηγορουμένου. Σχετικά με τα ερωτικά βοηθήματα υποστήριξε ότι επίσης δεν βρέθηκε DNA του οδηγού ταξί, παρά μόνο του ηθοποιού και άλλων ατόμων.

“Δεν γίνεται να υπήρξε 18 λεπτά επαφή κατά το κατηγορητήριο, να υπήρξε τριβή και όχι απλή επαφή και να μην έχει βρεθεί ίχνος γενετικού υλικού. Θα έπρεπε να έχουμε βρει τόνους! Αποκλείεται να έχει συμβαίνει σεξουαλική κακοποίηση μέσα στο αμάξι αυτό”, ανάφερε ο μάρτυρας. .

Η απολογία του Γ.Καρκά:

Ο ηθοποιός περιέγραψε αναλυτικά την διαδρομή που ακολούθησε με τον οδηγό ταξί και έδωσε την δική του εκδοχή για τα γεγονότα.

“Καλώ ένα ταξί μέσω της εφαρμογής. Επιλέγω εκείνον που ήταν στα 3′ λεπτά, δηλαδή από τους πιο κοντινούς. Πέρασαν λεπτά αρκετά και αποφάσισα να τον πάρω να δω εάν χάθηκε ή έφυγε; Τον ρώτησα αν έρχεται όντως και μου είπε πως έρχεται. Του ζήτησα να με πάει στην Ομόνοια σε ένα κατάστημα ερωτικών ειδών γιατί αργότερα θα έβρισκα ένα φίλο μου χωρίς να έχουμε ορίσει ώρα”, ανέφερε ο ηθοποιός και συνέχισε την περιγραφή. Τον ρώτησα αν θα με περιμένει με ανοιχτό ταξίμετρο ή αν πρέπει να πάει αλλού. Ο λόγος που το ζήτησα ήταν επειδή έκανα χρήση ουσιών για συνεχόμενες ημέρες και στο παρελθόν όταν ήμουν σε τέτοια κατάσταση με χρέωναν άσχετα ποσά επειδή ήταν κλειστό το ταξίμετρο”, λέει ο Γιώργος Καρκάς και συνεχίζει:

 “Πέρασε ένα τέταρτο στο sex shop και μετά μπήκα σε ένα κατάστημα με ρούχα, κάνοντάς του νόημα να με περιμένει. Εκείνος νόμιζε ότι του έκανα νόημα να βγει και ήρθε έξω από το κατάστημα ρούχων να δει αν χρειάζομαι κάτι. Του έδωσα την σακούλα από το κατάστημα ερωτικών ειδών, την πήγε στο αμάξι και πήρα τα ρούχα από το δεύτερο κατάστημα και μπήκα στο ταξί. Του είπα να με πάει στο Μοναστηράκι να φάω κάτι. Εκεί είδα ότι το ταξίμετρο κλειστό. Του λέω γιατί το έκλεισες; Μου λέει μην ανησυχείς ξέρω τις διαδρομές”.

Στη συνέχεια ο ηθοποιός υποστήριξε ότι έπιασαν συζήτηση γενικού περιεχομένου, από την δουλειά που κάνουν, τις ερωτικές προτιμήσεις και τις οικογένειες μας. “Έχω σχέση με μια κοπέλα αλλά δεν κάνω διακρίσεις σε σχέση με το φύλλο. Δεν κάνω διακρίσεις, έχω εμπειρίες και μετά δυο φύλα”, είπε ο ηθοποιός πως του εκμυστηρεύτηκε ο οδηγός ταξί.

Φτάνοντας στο κατάστημα που σταμάτησαν για φαγητό, ο ηθοποιός κατέβηκε να φάει. “Μου είπε να κατέβει κι εκείνος να πάει τουαλέτα. Αυτός ήταν ο λόγος που κατέβηκε. Παραγγείλαμε και οι δυο τελικά φαγητό, όταν εκείνος έβγαλε να πληρώσει επειδή είχε 50αρικο και δεν υπήρχαν ρέστα του είπα “άσε πληρώνω εγώ και τα βρίσκουμε στην κούρσα”.

Επειδή εγώ δεν βιαζόμουν κι εκείνος ήθελε να φάει, καθίσαμε στο μαγαζί. Εγώ πήγα να πάρω τα τσιγάρα μου από το ταξί. Δεν τα βρήκα, πέταξα το σακίδιο πίσω και γύρισα στο σαντουΐτσάδικο” ανέφερε και προχώρησε στην διατύπωση ενός ισχυρισμού.

“Έψαχνα νευρικά τα τσιγάρα μου γιατί έκανα χρήση 3 ημέρες. Θεωρώ ότι επειδή έκανα απότομες κινήσεις, εκεί πετώντας τα πράγματα ίσως άνοιξε το μπουκαλάκι με το popper. Όταν γύρισα στο μαγαζί συζητήσαμε για τις ερωτικές εμπειρίες μας, χωρίς να υπάρχει κάποια διάθεση ανάμεσά μας βέβαια. Μετά σκέφτηκα μέχρι να μου στείλει ο φίλος μου να βρεθούμε να πάμε να δούμε τι γίνεται στο πάρκο εκείνο κάτω από το Γκάζι, που ήξερα ότι γίνονται υπαίθριες γνωριμίες ομοφυλοφίλων ατόμων”, υποστήριξε ο κατηγορούμενος και περιέγραψε ότι αποφάσισαν να πάνε “όπως πάνε δυο φίλοι σε παράδρομο στη Συγγρού να κάνουν πλάκα για δέκα λεπτά”.

Ωστόσο, εκεί ο κατηγορούμενος κατάλαβε ότι μυρίζει το popper και ότι έχει ανοίξει. “Αισθάνθηκα άσχημα που προερχόταν από εμένα αυτή η μυρωδιά. Του είπα να ανοίξουμε αμέσως τα παράθυρα γιατί ντράπηκα και ήξερα ότι μυρίζει. Διαπίστωσα ότι πράγματι έχει ανοίξει το μπουκαλάκι γιατί ήταν υγρό απ’ έξω. Το σκούπισα όπως μπορούσα και συνεχίσαμε”.

Φτάνοντας στο παρκάκι υπήρχαν κι άλλοι άνθρωποι, όπως περιέγραψε ο κατηγορούμενος. “Είδα έναν μελαχρινό τύπο να μας κοιτάζει. Του λέω «ρε μας κοιτάζει αυτός». Το συζητήσαμε και ο τύπος ήρθε προς το μέρος μας. Ήρθε λίγο στο παράθυρο μου και συζητήσαμε λίγο. Βγήκαμε μετά από το ταξί. Εκεί ο τύπος μου πρότεινε να κάνουμε κάτι ερωτικό και του λέω «όχι εγώ, το παιδί είπα» κι έδειξα τον οδηγό κάνοντας πλάκα. Μετά του είπα να πάμε καμία βόλτα στο παρκάκι να δούμε τι παίζει. Περίμενα να μου στείλει ο φίλος μου να τον συναντήσω”.

Όταν πήγαν πιο μέσα στο αλσύλιο βρήκαν ξανά τον τύπο που είχαν δει λίγα λεπτά νωρίτερα, συνέχισαν να προχωρούν. “Κάποια στιγμή τον έχασα από το οπτικό μου πεδίο. Άρχισα να τον ψάχνω και μετά από πέντε λεπτά άρχισα να σκέφτομαι μήπως έφυγε μαζί με τα πράγματά μου. Τον πήρα τηλέφωνο από το κινητό μου και δεν το σήκωσε. Με πήρε πίσω και μου είπε ότι είναι στο ταξί. Όταν έφτασα εκείνος κάτι έφτιαχνε στο πορτ – μπαγκάζ.

Στο μεταξύ είχα δώσει ραντεβού με τον φίλο μου σε 40 λεπτά από τότε στο σταθμό Αττική. Σε εκείνο το σημείο, από την χρήση, την κόπωση και την αφαγία, δεν άντεξα και κοιμήθηκα”, είπε ο κατηγορούμενος και συνέχισε με όσα συνέβησαν στο Ιπποκράτειο.

“Ξύπνησα πια στο Ιπποκράτειο. Ανοίγω τα μάτια μου και δεν καταλάβαινα που είμαι. Έβλεπα κόσμο να κοιτάζει επικριτικά, όπως κάνουμε όλοι όταν βλέπουμε ένα χρήστη σε αυτή την κατάσταση. Όταν είδα γιατρό κατάλαβα ότι θα πρέπει να αποκοιμήθηκα στο ταξί. Ντράπηκα. Ήθελα να πω να με κοιτάζουν. Δεν ήθελα να εξεταστώ γιατί στο παρελθόν είχα πέσει σε τοξικό κόμμα και δεν ήθελα να ενημερωθεί η οικογένεια μου. Κάπου εκεί βλέπω στο βάθος τον οδηγό να ουρλιάζει «τι μου κάνατε αλήτες;». Προσπέρασε τους πάντες και ήρθε και με χτύπησε. Ξαφνικά άρχισαν να με τραβάνε. Ο ένας αστυνομικός που έβαζε χειροπέδες και ο άλλος τραβούσε φωτογραφίες την ταυτότητα μου. Με συνέλαβαν χωρίς λόγο, απλώς επειδή κάποιος ούρλιαζε. Το 1,5 γραμμάριο το βρήκαν στο τμήμα”, περιέγραψε ο κατηγορούμενος.

Εγώ πιστεύω ότι αυτοτραυματίστηκε για να εξυπηρετήσει το σενάριο της ρίψης ουσιών και υπό τον φόβο ότι μπορεί να μπλέξει εξαιτίας των προηγούμενων υποθέσεων του με τα ναρκωτικά. Γνωρίζει ότι δεν έχει κακοποιηθεί”, τόνισε ο κατηγορούμενος Γιώργος Καρκάς.

“Εξετάστηκε 20 ώρες μετά, δεν θα επωμισθώ εγώ ό,τι κάνει εκείνος. Ακόμα και όταν με πήγε στο νοσοκομείο έκανε διπλάσια ώρα. Πιστεύω ότι σκέφτηκε να με παρατήσει κάπου αλλά μετά θυμήθηκε ότι τον είχα πάρει από beat”, πρόσθεσε ο ηθοποιός και συμπλήρωσε:

“Πιστεύω ότι εάν δεν είχε πάρει διαστάσεις η ιστορία και δεν είχαν βγει τα στοιχεία μου, μπορεί να ζητούσε και χρήματα από την οικογένειά μου. Σε όλη τη ζωή μου όταν βρίσκομαι με γυναίκα είναι επειδή την θαυμάζω και όταν βρίσκομαι με άντρα είναι γιατί τον καμαρώνω. Αυτό για το οποίο κατηγορούμαι είναι άκρως ατιμωτικό, με θίγει, είμαι 443 ημέρες φυλακή. Αυτό για το οποίο κατηγορούμαι δεν είμαι εγώ”, είπε ο Γιώργος Καρκάς στην απολογία του.

Η απολογία του διεκόπη για τις 24 Φεβρουαρίου , όπου ορίστηκε η επόμενη συνεδρίαση.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο