Δικαστήριο στην Κωνσταντινούπολη έκρινε βάσιμη την απαγόρευση του Pride

Το 9ο Διοικητικό Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης απέρριψε την Τετάρτη (08/01) έκκληση, κατά του γραφείου του κυβερνήτη της Bakırköy, που απαγόρευσε το Pride, σύμφωνα με το site ειδήσεων T24. Το δικαστήριο έκρινε την απόφαση νόμιμη.

Το γραφείο του διοικητή της Κωνσταντινούπολης το 2019 απαγόρευσε την παρέλαση του Pride της Κωνσταντινούπολης, για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά. Η Διεθνής Αμνηστία ζήτησε από την Τουρκία να άρει την “αυθαίρετη απαγόρευση” της πορείας υπερηφάνειας, λέγοντας ότι οι αρχές απέρριψαν όλες τις προτεινόμενες τοποθεσίες στην πόλη, θεωρώντας την κοινότητα των ΛΟΑΤ ατόμων “κοινωνικά απαράδεκτη” .

Το δικαστήριο ανέφερε ότι η απαγόρευση ήταν βάσιμη και έγινε για την προστασία απειλής «προκλητικών ενεργειών» , «προστασίας των δικαιωμάτων και ελευθεριών των άλλων» και «πρόληψη πιθανών πράξεων βίας και τρομοκρατίας» .

Το Pride διεξήχθη ειρηνικά σε διάφορες πόλεις, και στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, μεταξύ του 2003 και του 2014. Το 2015 απαγορεύτηκε στην Κωνσταντινούπολη, καθώς η κυβέρνηση του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) ήταν κατά της κοινότητας των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων της χώρας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο