Η Θετική Φωνή εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια της για τη στοχοποίηση γυναικών στο Κρανίδι

Ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος “Θετική Φωνή” εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του για τη στοχοποίηση γυναικών αφρικανικής καταγωγής που διαβιούν σε δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο Κρανίδι, από μικρή έστω μερίδα των μέσων ενημέρωσης.

Μετά τη διάγνωση 150 κρουσμάτων στο συγκεκριμένο κέντρο, ξεκίνησε από ορισμένες πηγές η προβολή και η αναπαραγωγή άρθρων, που παρουσίαζαν τις γυναίκες ως συνυπαίτιες για τη διασπορά του κορονοϊού μέσω παροχής σεξουαλικών υπηρεσιών σε κατοίκους της περιοχής.

Είναι προφανές πως κάθε συναναστροφή εκτός των προβλεπόμενων, συνιστά παραβίαση των περιοριστικών μέτρων ανεξαιρέτως για κάθε πολίτη και εκθέτει σε κίνδυνο το ίδιο το άτομο, την οικογένεια, την κοινότητά του και επιπρόσθετα στην προκειμένη περίπτωση τη δομή φιλοξενίας.

Ωστόσο, θα πρέπει να αναδειχθεί ότι η πλειοψηφία των Μ.Μ.Ε. δεν υιοθέτησε τέτοιου είδους στιγματικές προσεγγίσεις και απόψεις. Πρόκειται για μία ενθαρρυντική ένδειξη ότι η κοινωνία μας έχει κάνει βήματα μπροστά στον τομέα της συνυπευθυνότητας και έχει διδαχθεί από τα τραγικά μαθήματα του παρελθόντος. Η συλλογική μνήμη από τη δημόσια διαπόμπευση των οροθετικών γυναικών του 2012 παραμένει άλλωστε νωπή. Οφείλουμε όλες οι πλευρές, συμπεριλαμβανομένων της πολιτείας, των μέσων ενημέρωσης και των πολιτών,  να μην επιτρέψουμε να ξαναγραφεί παρόμοια σκοτεινή σελίδα στην ιστορία με την καταπάτηση της αξιοπρέπειας και της κοινής λογικής.

Η στοχοποίηση, ο διασυρμός και ο ρατσιστικός στιγματισμός ανθρώπων που είναι ήδη επιβαρυμένοι από διακρίσεις, μόνο ζημιά κάνουν την κοινωνία μας σήμερα δημιουργώντας λανθασμένες ερμηνείες για το ποιος μας φταίει . Θα πρέπει επιτέλους να δώσουν την θέση τους στην έννοια της ατομικής ευθύνης, ως βασικό πυλώνα διασφάλισης της υγείας του κάθε πολίτη και της δημόσιας υγείας.

Οι εν λόγω γυναίκες, προέρχονται από χώρες που εφαρμόζεται ακόμα και σήμερα ο γενετήσιος ακρωτηριασμός και καταλαμβάνουν παγκοσμίως τις πρώτες θέσεις σε θύματα βασανιστηρίων.Οφείλουμε να επικεντρωθούμε στο δημόσιο διάλογο για την προστασία των αιτούντων άσυλο, την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου που ρυθμίζει την εργασία στο σεξ στην Ελλάδα και τη θωράκιση των δικαιωμάτων των θυμάτων σωματεμπορίας. Οποιαδήποτε άλλη συζήτηση περί «υγειονομικών βομβών» είναι τουλάχιστον επικίνδυνη για την κοινωνική συνοχή και τη δημόσια υγεία.

Check Also

«Maestro»: Κυκλοφόρησε το τρέιλερ της τρίτης σεζόν του

Μετά από δεκαέξι επιτυχημένα επεισόδια, ο τρίτος και τελευταίος κύκλος του «Maestro» θα κάνει πρεμιέρα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *