Η κίνηση της Ζέτας Δούκα να καταγγείλει την λεκτική βία που δέχτηκε απο τον Γ.Κιμούλη άνοιξε τους αισκούς του Αιόλου και όπως φαίνεται πολλοί συνάδελφοι της βρήκαν το θάρρος να αποκαλύψουν με τη σειρά τους βιωματικές καταστάσεις που έζησαν στο παρελθόν
Η βία είναι βία. Είτε λεκτική. Είτε σωματική.Η παρενόχληση σε όποια μορφή της πρέπει να βρίσκει το δρόμο της απόρριψης και της καταγγελίας. Γιατι αν αυτό δε συμβεί γίνεται συνήθεια και αποκτά μιμητές
Ετσι μετα τους Κατερίνα Γερονικολού, Ευδοκία Ρουμελιώτη,Ερρίκο Μηλιάρη,Γιώργο Χρυσοστόμου και ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης κατήγγειλε ότι σε νεαρή ηλικία δέχθηκε σεξουαλική παρενόχληση από τον δάσκαλο της σχολής του.
Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, το βράδυ της Τετάρτης, αναφέρθηκε σε μια στιγμή που είχε βιώσει ως μαθητευόμενος ακόμα ηθοποιός, όταν, όπως είπε, ο σκηνοθέτης με τον οποίο έκανε μαθήματα υπερέβη τα εσκαμμένα, ενώ ο ίδιος αισθάνθηκε την πίεση στο να αποδεχθεί κατά κάποιο τρόπο μια παραπάνω επαφή σωματική.
“Πολύ πιο νέος και άπειρος, βρέθηκα σε δύσκολες καταστάσεις σε πρόβα ή σε γύρισμα και ουσιαστικά δεν μπορούσα να αντιδράσω. Γιατί αυτό που περιγράφει κυρίως η Ζέτα και η Σοφία είναι κυρίως το αίσθημα ότι τα χάνεις εκείνη την ώρα απέναντι σε εκείνον τον άνθρωπο που έχει, κατά κάποιον τρόπο, την εξουσία στα χέρια του και εκεί όντας ανήμπορος ουσιαστικά γιατί είσαι κατώτερός του, βάσει ρόλων, εκείνη την ώρα εσύ αισθάνεσαι από την αρχή ηττημένος”,.
Και συνεχίζει: “Όταν ήμουν αρκετά νέος, στο δεύτερο έτος της δραματικής σχολής έκανα μαθήματα παράλληλα με τις σπουδές μου με έναν πολύ γνωστό για την εποχή σκηνοθέτη στο θέατρο. Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων αναπτύχθηκε η όποια σχέση αναπτύσσεται ανάμεσα σε δάσκαλο και μαθητή. Κάποια στιγμή λοιπόν χάθηκε ο έλεγχος στο μάθημα και αισθάνθηκα την πίεση να αποδεκτώ κατά κάποιον τρόπο μία παραπάνω σωματική επαφή και να έρθω σεε πάρα πολύ δύσκολη θέση, σε σημείο μάλιστα που έφτασα κοντά στο να αφήσω τη δραματική σχολή που τότε βρισκόμουν. Έκανα κουβέντα με τον εαυτό μου, με κάποιους δικούς μου ανθρώπους που με στήριξαν και αποφάσισα να διακόψω τα μαθηματα με εκείνον τον δάσκαλο. Να ξεκαθαρίσω πως δεν πρόκειται για άσκηση βίας. Το θύμα όμως σε κάθε περίπτωση μπαίνει στη διαδικασία να αναρωτιέται τι έκανε λάθος”
Απαντώντας σε ερώτηση για το αν ήταν σεξουαλική παρενόχληση ο κ. Μπουρδούμης απάντησε: «Νομίζω ναι, τώρα μπορώ να το πω πολύ πιο γενναία. Αισθάνθηκα πάρα πολύ άσχημα στο να μπορέσω να το αντιμετωπίσω γιατί το ”θύμα” σκέφτεται εκείνη τη στιγμή ότι κάτι έκανε κάτι λάθος».